Kundtjänst

BRAZIL BOA VISTA

Boa Vista är ett kaffe med smaker man känner igen, men som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga.

Läs mer
Favoriter
119 kr

250 G HELA BÖNOR - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV MJÖLKCHOKLAD, TOFFEE OCH APELSIN

Familjen Menendez med Miguel Sr i spetsen odlar kaffe som till karaktären är krämigt sött och har toner av mjölkchoklad, toffee och apelsin. Deras hela nio gårdar ligger kring bergsmassivet Apaneca i västra El Salvador och vi är stolta över att få ha handlat kaffe av dem genom de senaste fyra skördesäsongerna. Vi köper kaffe från deras fyra gårdar Las Delicias, El Rosario, Buena Vista och Santa Barbara.

Plantagerna ingår i en biologisk korridor som sträcker sig hela vägen från Mexiko till Panama och det gröna bergsmassivet är hem åt en mångfald av fåglar, fjärilar och insekter. Förutom den för El Salvador så typiska Bourbon-varieteten så odlar och testar Miguel flertalet andra varieteter; såsom Pacamara, Geisha och Caturra. Allt med ambitionen att höja kvaliteten och utveckla smakbilden i sina kaffen.Det är inte svårt att förmedla glädjen och stoltheten över att ha våra vänner, familjen Mendendez  kaffe i vårt sortiment och vi hoppas att alla som dricker denna söta bourbon känner omtanken bakom kaffet.

INFORMATIONSBLAD OM EL SALVADOR MENENDEZ

 

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

149 kr

250G HELA BÖNOR - EKOLOGISKT - SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV SYLT OCH RÖDA BÄR

Ethiopia Guji kännetecknar allt vad etiopiskt specialkaffe kan vara. Smakrikt, sött och med påträngande inslag av röda bär och sylt. I den lilla subregionen Guji i södra Etiopien ligger välkända och toppresterande processtationer på rad. Detta är ett unikt kaffe som varit i ropet i flera år och som är enkelt att älska. Kring stationerna odlar lokalbefolkningen kaffe på höjder av nära 2000 meter över havet. Varieteterna är som oftast i Etiopien en blandning av inhemska typer.

Efter plockning torkas bären på upphöjda bäddar och att producera dessa natural-processade kaffen av kvaliteten Grade 1 är synnerligen en utmaning. Det är en kvalitet där omogna och övermogna bär noggrant sorteras ut för att ge plats åt de med precis rätt sockerhalt. På så sätt försäkrar man sig om en sötare och renare kopp kaffe. När bären torkat till en fuktighet av endast 12% tröskas de för att ta fram de gulgröna bönorna i bärens inre. Därefter tar ytterligare sortering vid innan kaffet prepareras för export. Den aktuella processtationen varierar efter tillgång och kvalitet, och vi skriver dess namn på sidan av varje påse.

Här kan du ladda ner en PDF om Ethiopia Guji.

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

169 kr

500G HELA BÖNOR - ETT KRAFTFULLT OCH MÖRKT KAFFE MED TONER AV SIRAP, RÖK OCH FIKON

Sirapslik, mogen och kraftfull smak bjuds på i detta kaffe från Indiens västkust. Ett i alla meningar unikt kaffe, som ger en känsla av hur kaffet smakade för hundratals år sedan då det skeppades i segelbåtar av trä mellan Indien och Europa. De många och långa veckorna på det böljande havet förändrade både kaffets utseende och smak.

Européerna förvånades över kaffets smakförändring när Suezkanalen grävdes ur – och båtfärderna mer än halverades. Så idag efterliknas denna process i något man kallar för monsunering, där kaffet läggs ut att torka på bäddar i de varma monsunvindarna under 2-3 månader.  Under denna lagringstid blir bönorna spröda, gyllengula och denna unika process är upphovet till en lika unik smakkaraktär.

Informationsblad om kaffet som PDF

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

229 kr

500G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - EKOLOGISKT & FAIRTRADE - MJUKA CHOKLADTONER OCH SÖT FRUKTIGHET

Ett lättarbetat kaffe som ger en smaksensation både med och utan mjölk. Detta är ett perfekt kaffe för att väcka ett kaffeintresse, man känner igen sig men erbjuds även att uppleva något nytt.

FTO är ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Kaffet är en blandning av arabicabönor från Etiopien (regionen Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra). Kaffebönorna köper vi från kooperativ, certifierade av Fairtrade. Odlingen sker helt ekologiskt och Fairtrade-märkningen garanterar att kaffeodlarna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Läs mer om Fairtrade på www.fairtrade.se

INFORMATIONSBLAD OM FTO

Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

155 kr

250G HELA BÖNOR - DIRECT TRADE - BLOMMIG, HALLON & NOUGAT

Boa Vista är ett kaffe med smaker man känner igen, men som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. Smaken är blommig med toner av hallon och nougat, en produkt av att denna natural Yellow Bourbon handplockats och sedan torkats på upphöjda bäddar i 20 dagar. Vi befinner oss på toppen av berget Zani Valley med utsikt över byn Caconde, där vi träffar våra vänner Gertrude och Celso. De odlar i harmoni med naturen och är medlemmar i nätverket Bob-o-link, ett initiativ för hållbart jordbruk som skapats på en av våra första Direct Trade -gårdar Fazenda Ambiental Fortaleza. Boa Vista lämpar sig för filterbrygg, presskanna eller Aeropress och funkar med eller utan mjölk, fast testa utan först såklart.

  • Brasilien är världens största producent av kaffe sett till volym och många av de smaknoter vi är vara vid så som runda toner av choklad och nougat är typiska för Brasilianskt kaffe. Det smakar kaffe helt enkelt.
  • Medlemmarna i Bob-o-link odlar polykulturellt vilket innebär att deras gårdar är kretslopp med många olika växter och ett rikt djurliv i symbios med varandra. Att besöka dessa gårdar är som att vara i paradiset.
  • Bobolink är namnet på en fågel som migrerar långa sträckor från syd till Nordamerika, precis som det utsökta kaffen som odlas av detta hållbara initiativ för bättre odlingspraxis.
Se mer info om kaffet här: PDF
Läs mer

      -Enkelt, flexibelt och tryggt

Adyen logo   -Trygga betalningar

 DHL Service Point  -Säkra leveranser

SUMTRA GAYO -SPÅRBARHET, SMÅ MÄNGDER OCH HÖG KVALITET?

Att besöka ett land som specialkaffehandlare är något helt annat än att besöka det som turist. Lars Pilengrim, som köper in allt vårt kaffe, sade någon gång till mig: ›Att resa med kaffet är att få se vardagen.

Läs mer

BÄSTSÄLJARE

Här hittar du de kaffen som säljer bäst i vår webbshop. Ett enklare val om du vill bli introducerad till något som andra gillar.

Läs mer

UTRUSTNING

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Läs mer
KURSER- För oss är kunskapen kring kaffe och te lika viktig som dryckerna i sig. Vi erbjuder därför ett antal kurser, både till er som har café eller butik, men även till dig som är intresserad privatperson.
Eskil Edblad - Utbildningsansvarig på Johan & Nyström