Etiopiska Wote är äntligen här!

Doft av jasmin och kaffeblomma. Hög, klar syrlighet. Smak av bergamott, jasmin, honung och citron.

Läs mer
Favoriter
219 kr

500G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - EKOLOGISKT & FAIRTRADE - MJUKA CHOKLADTONER OCH SÖT FRUKTIGHET

Ett lättarbetat kaffe som ger en smaksensation både med och utan mjölk. Detta är ett perfekt kaffe för att väcka ett kaffeintresse, man känner igen sig men erbjuds även att uppleva något nytt.

FTO är ett espressokaffe som är både gott och etiskt. Kaffet är en blandning av arabicabönor från Etiopien (regionen Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra). Kaffebönorna köper vi från kooperativ, certifierade av Fairtrade. Odlingen sker helt ekologiskt och Fairtrade-märkningen garanterar att kaffeodlarna får skäligt betalt och stöd för att bygga upp en långsiktig verksamhet. Läs mer om Fairtrade på www.fairtrade.se

INFORMATIONSBLAD OM FTO

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

149 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV KÖRSBÄR, RÖTT ÄPPLE OCH RÖDA VINBÄR.

Guatemala är ett land med många kända kafferegioner, särskilt Huehuetenango. Denna region erbjuder Guatemalas bästa klimat för att odla kaffe tack vare de heta vindarna som passerar den mexikanska gränsen och skyddar regionen från frost. Detta möjliggör odling av arabica på höga höjder. Finca Alta Vista är en kaffegård på en höjd av mellan 1700-1820 meter, här har den alla förutsättningar för att odla kaffe av högsta kvalitet.

Carlos Lopez har tillsammans med sin familj odlat kaffe i denna region i nästan fyra årtionden nu. Förr i tiden fanns det inga vägar och samtliga transporter gjordes med hästar och åsnor för att komma till marknaden för att sälja sitt kaffe. Under 90-talet växte intresset för Huehuetenango bland kaffeköpare genom att de vann en kaffetävling för sitt fantastiska kaffe.

Alta vista är en blandning av caturra, catuai och bourbon. Smakprofilen domineras av stenfrukter; som körsbär och rött äpple.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

149 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV JASMIN, BERGAMOTT OCH CITRON.

Mr Mergya owns and operates this private wetmill in the local community of Wote, Gedeo Zone in Yirgacheffe. During the season he receives cherries from about 600 smallholder farmers in the surrounding areas of the station. Upon arrival all cherries sorted, to remove potential under- or overripes.

Post sorting they into pulping in a 3-disc Aagaarde pulper. Once skin and pulp has been removed the wet parchment coffee undergoes a fermentation and soaking process of about 24-36 hours, dependent on ambient temperatures. During these phases the coffee also gets graded based on density.

Where the sole ambition is to bring out only the most dense, best beans. All coffees are then dried on raised beds under the sun for about 10-15 days until they reach the desired moisture conent. This area of Yirgacheffe is famous for its clean, floral and acidity driven taste profile. And Mr Mergyas coffee is no exception. In the cup this coffee presents wonderful aromas and flavors of Jasmine, bergamotte and lemon.  

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

139 kr

Tvättstationen Guama är belägen i de västra delarna av Kirinyagadistriktet, i sluttningarna av Mount Kenya. Man är en av stationerna inom Baragwi Cooperative Society och processar under skördesäsongen bären från över 3.500 småbönder. 

Guama etablerades 1974 och har idag vida känt rykte för att producera enastående kenyanskt kaffe.

Processen liknar till största del andra kenyanska tvättstationer, där bären sorteras noggrant för att säkerställa att enbart de fullt mogna bären passerar vidare till avskalningsmaskinen. Fermenteringen sker sedan i betongtankar och med färskvatten från den förbipasserande Kaboyofloden. Kaffet är efter fermentering sorterat efter densitet innan det slutligen har torkats på upphöjda bord.

Vi är oerhört glada över att ha fått tag på och nu kunna erbjuda lot nummer 93 från årets skörd. Ett kaffe som spritter av liv och har toner av vinbär, hallon och rabarber. Superdelikat, juicigt och med ett långt avslut.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

149 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH SÖTT KAFFE MED TONER AV GRÖN DRUVA, GRÖNT ÄPPLE OCH FIKON.

Denna tvättadde Caturra bjuder på smaker av grön druva, nougat och gul citrus. Vi är glada att återigen kunna erbjuda ett kaffe från Familjen Valdés i Guatemala, det är 2 år sedan senast. Familjen varit kaffebönder ända sedan 1875 när deras förfäder anlade farmen Santa Isabel. Redan då hade man förstått att den vulkaniska och mineralrika jorden i bergsområdena runt Cobán var exemplariska förhållanden för kaffeodling.

En region full av majestätiska vyer och gammal regnskog som fylls av en imponerande fauna och flora. Fågeln på kaffepåsen har hämtat inspiration från Guatemalas nationalfågel Quetzal som finns i regnskogen där. Farmen Santa Isabel är en 187 hektar stor kaffegård. Den höga altituden av närmare 1500 meter är gynnsam för de varieteter man odlar; Caturra, Bourbon, Catuaí och (den något sällsynta) Pache.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Få dina varor först - betala sen. 

Resedagbok -

Etiopien - Kaffets vagga

Det finns många fler aspekter än smak att ta i beaktning för vad som faktiskt gör ett gott kaffe. Det handlar ju inte bara om vad du har i koppen, utan vad som hänt med kaffet på vägen dit. Hur behandlas naturen där kaffet odlas?

Följ med oss
5TH ESTATE — Att få en mjuk och len cappuccino är det godaste jag vet på morgonen och 5th estate är min favorit.
Veronica Pihl
B2B

ÅTERFÖRSÄLJARE

Här vänder vi främst oss till dig som har en te- eller kaffehandel. Detta är ett axplock av vårt breda lösviktstesortiment - kontakta oss för en sortimentsprovning eller för att lägga en beställning.

Läs mer
KUNSKAP

FAKTA OM KAFFE & TE

Under dessa faktasidor kan du både lära dig grunderna och fördjupa dig i spännande detaljer om kaffe och te.

Läs mer

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.