Vi ses snart på Avenyn, Östra Hamngatan och i Nordstan -

HEJ GÖTEBORG

Vi har länge varit sugna på att öppna egna konceptbutiker i Göteborg.

Läs mer
Favoriter
149 kr

BOKEN OM JOHAN & NYSTRÖM - 229 SIDOR - EN BERÄTTELSE OM RIKTIGT BRA KAFFE OCH TE

Orden passion & kvalitet rymmer lika många tolkningar som ordet kärlek och går att missbruka på lika många sätt. Vår övertygelse är dock att riktig passion & kvalitet inte går att dölja. Genuint god kvalitet talar för sig själv och äkta passion är omöjlig att stoppa.

Det här är historien om ett litet kafferosteri som startades 2004. Det var i fikalandet Sverige som enligt oss saknade gott och bra kaffe. Fokus låg mest på rostningsgrad och hur mycket spons man som café fick i markiser och gratisporslin.

Köp hem, brygg en kopp och njut.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Klarna logo for checkout Dhl service point

189 kr

EKOLOGISK HONEYBUSH BLANDAT MED VITT OCH SVART TE - 175G - MADE WITH 100% PRIDE.

Earl Gay är ett te bortom alla definitioner om vad ett sådant ska vara och innehålla; en vild och vacker blandning av honeybush, vitt och svart te som smaksatts med blåklint, bergamott och regnbågar. Drick det med eller utan socker och mjölk. Drick det ikväll eller för resten av livet. Drick det ur kopp, ur sko, eller direkt från tekannans pip. Det är ditt te. Och hur du älskar det bestämmer bara du.

Alla smaker har varierande utseende på burkarnas fyra sidor, bestående av olika bokstäver och symboler. De olika sidorna ger möjlighet till kreativa och personliga kombinationer på kökshyllan. Den avskalade svenska formen på burkarnas sidor kompletteras med de ovanstående texterna på locket.

Bryggtips
Temperatur: 95 grader C
Mängd: 1 tsk/2dl
Tid: 3,5-5 min


Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Klarna logo for checkout Dhl service point

349 kr

4 X 250GR HELA BÖNOR - 100% ARABICA - EN PERFEKT BLANDNING FÖR DIG SOM VILL PROVA NÅGOT NYTT

Nu kan du följa med på en resa runt jorden. Från de friska bäriga inlagen i Ethiopia Guji till de mer nötiga och fruktiga inslagen i kaffen från El Salvador.

Finkaffelådan packas i en snygg Johan & Nyström låda, ska du inte behålla dessa delikatesser själv så blir de en fin present. Bara att räcka över och säga grattis.

Lådan innehåller:

El Salvador Menendez

Ethiopia Guji

Colombia San Fermin

Brazil Fortaleza

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Klarna logo for checkout Dhl service point

139 kr

250G HELA BÖNOR - 100% ARABICA - ETT SMAKRIKT OCH GODISSÖTT KAFFE MED MYCKET SVARTVINBÄR OCH KÖRSBÄR SAMT EN RIKTIGT SKÖN VINBÄRSSYRA

Gården Fram är en privat farm som ägs av James Kariruki. När James ärvde gården av sin far, var den endast 3 hektar stor. Han har sedan dess utökat arealen till att idag omfatta 12 hektar. Omkring 45 % av Kenyas kaffeproduktion utgörs av enskilda farmer, men de är oftast betydligt större än Fram. 1993 kunde James bygga sin egen tvättstation och kan idag processa kaffe åt fler bönder i området. På gården odlas endast SL28 på 1860 meters höjd. Efter skörd sorteras bären innan de skalas, sedan läggs de i vattenfyllda tankar i 16-24 timmar beroende på lufttemperatur. Kaffet tvättas sedan och sorteras efter densitet i vattenkanaler. Därefter blötläggs kaffet igen i 16-18 timmar, för att till sist torka på upphöjda bord i upp till tre veckor.

I Kenya graderas bönorna efter storlek, där AA är störst och de som historiskt har haft högst status. Därefter kommer AB och sedan C. Det är dock en förenkling att säga att det bara är bönor med AA-klassificering som kan ge hög kvalitet. Bland alla årets prover från Kenya var det två lotter som verkligen stod ut. Det visade sig att de lotterna var av graderingen AB. Vi är väldigt stolta att kunna presentera denna lot från en enskild gård, AB Fram. Dels för att det är ett grymt gott kaffe, men även för att det ger oss chansen att visa på den fantastiska mångfalden som finns i kaffevärlden.

Kaffet är godissött med mycket svartvinbär och körsbär med en riktigt skön vinbärssyra.

Läs mer

Fri frakt vid köp av tre valfria påsar.

Klarna logo for checkout Dhl service point

Finca Las Delicias har varit i familjen Menendez ägo sedan fyra generationer tillbaka. Idag drivs gården av Miguel Sr och hans söner Miguel Jr och Guillermo. Johan & Nyström har jobbat ihop med familjen sedan 2009 och vi har alltid varit imponerade över deras extremt noggranna arbete. För fem år sedan hittade Nacho, en av arbetarna på farmen, fyra stycken udda kaffeplantor som inte liknade de övriga av standardvarieteten Bourbon. När han smakade själva kaffebäret slogs han av en intensiv persikosmak, vilken senare gav upphov till namnet.

Även om plantornas exakta härkomst är svår att placera, kan vi baserat på dess intensiva persikoarom, fruktighet och uppåtsträvande växtsätt gissa att de är av afrikans härkomst, antagligen från Etiopien. Detta är den andra skörden från dessa träd, som växter precis på gränsen för odlingszonen för kaffe i El Salvador. Idag finns det omkring 3000 träd av varieteten peach, alla på en särskild lott vid namn “La Huerta”. Vi är oerhört stolta att kunna erbjuda ett så här exklusivt och spännande kaffe. 

Ursprung: El Salvador

Region: Apaneca Ilamatepec

Farm: Las Delicias

Process: Tvättat

Varietet: Peach

Altitud: 1500 m.ö.h

Skördat: 18-22 Januari 2016

Smaknoter: Persika, jordgubb, lime och ananas

Läs mer

ETIOPIEN WOTE

Doft av jasmin och kaffeblomma. Hög, klar syrlighet. Smak av bergamott, jasmin, honung och citron.

Läs mer
KENYA AB - Kaffet är godissött med mycket svartvinbär och körsbärstoner samt en riktigt skön vinbärssyra.
Sandra Ehn
B2B

ÅTERFÖRSÄLJARE

Här vänder vi främst oss till dig som har en te- eller kaffehandel. Detta är ett axplock av vårt breda lösviktstesortiment - kontakta oss för en sortimentsprovning eller för att lägga en beställning.

Läs mer
KUNSKAP

FAKTA OM KAFFE & TE

Under dessa faktasidor kan du både lära dig grunderna och fördjupa dig i spännande detaljer om kaffe och te.

Läs mer

Kannor

Kannor för gas, värmespis eller induktion

Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna. Vi har kannan för dig!

Köp

Bryggfilter

Börja handbrygga ditt kaffe

Vi har en serie högklassiga porslinsfilter som kaffekonnässörer världen över hyllar för sina enastående egenskaper. Chemex, Hario och Saint Anthonys m.fl.

Köp

Kvarnar och vågar

Våga väga och mala ditt kaffe!

Om du vill höja smaken på din kopp, få ut mer av dina bönor och ta full kontroll på ditt kaffe är en våg samt en kvarn ett måste. Hos Johan & Nyström hittar du allt du behöver för att kunna utvecklas inom kaffe.

Köp

Hela sortimentet

Allt du behöver för en fantastisk kaffeupplevelse

Johan & Nyströms sortiment av kaffe & te fyller hela smakspektrumet. Det finns idag en mängd olika bryggmetoder att välja mellan, alla är olika på sitt sätt men i slutändan kan vi få fram fantastiska resultat med alla de olika metoderna.

Köp

Johan & Nyström

Johan & Nyström är en fantastisk kaffefamilj som förändrar liv genom vår kafferevolution. En kopp i taget. Viktigast för oss är människorna, produkterna och detaljerna. Det är inte ett jobb. Det är en livsstil och en passion.